Сашко, чийто баща бе осъден за блудство, отново остана без семейна грижа

Костадин Тасев, снимка: infomreja.bg, архив

Малкият Сашко, който бе насилван от баща си Костадин Тасев от Сандански, отново остана на грижите на държавата. След като 38-годишният родител бе осъден да блудство със сина си, магистратите оставиха детето да бъде отглеждано от баба си Живка в Кресна.

Наскоро обаче възрастната жена починала, научи ИНФОМРЕЖА. Така момченцето, което дълго време бе лекувано в столични клиники заради разкъсвания в областта на ануса, отново остава без семейна грижа.

През януари Агенцията за закрила на детето поиска от Районен съд-Благоевград да постанови детето да бъде поверено на грижита на леля си, която е сестра на осъдения за блудство Костадин Тасев. Районните магистрати обаче прецениха, че не са компетентни да се произнесат по въпроса и препратиха иска в Районен съд-Сандански.

Костадин Тасев от Сандански, който бе осъден за блудство с 2-годишното си дете Сашко, влеза за 12 години в затвора, след решение на тричленен състав на ВКС.

Случаят със Сашко гръмна на 15 февруари 2010 г., когато момченцето бе прието по спешност в “Пирогов” с тежки разкъсвания в областта на ануса и след спешна операция животът му бе спасен. Още тогава лекарите обявиха, че върху детето вероятно е оказано сексуално посегателство, а бащата бе арестуван.

Срещу 40-годишния Костадин Тасев бе повдигнато обвинение, че е “извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление с детето си”, като му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочината на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до опасност за живота му.

В хода на производството бяха извършени десетки съдебномедицински експертизи,  като най-сериозната бе от 11 медици от столицата. Твърденията на бащата, че Сашко има заболяване, което не е лекувано адекватно, бяха опровергани от експертизите.

Само петорната допусна, че получените увреждания може да са резултат на заболяване, вероятно болестта на Крон. Останалите категорично я опровергаха. Майката на детето Христина, която страда от лека умствена изостаналост, пък бе лишена от родителска права.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK