Санират първия блок в Благоевград до три месеца

снимки: Община Благоевград

Десет фирми се конкурират за изпълнител на обществена поръчка за саниране на първия блок в България от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Блокът се намира в благоевградския квартал „Ален мак” №36, вх. А, вх. Б и вх. В.

„ГСБ- Благоевград „ АД, „Енемона” АД, „Винстрой” ООД, „Изоглас 2005” ЕООД, „УНИВЕРСАЛ СТРОЙ КОНСУЛТ” ООД, „Елитстрой” АД, „Браво-строй” ООД, „АЙ БИ СИ КОНСУЛТ” ЕООД, „Строителство и саниране- инженеринг- консулт” ЕООД, „Монолитстрой Чорбаджийски, Байкушев” ООД са имената на фирмите участници.

Максималният финансов ресурс за настоящата обществена поръчка, който община Благоевград възлага, е в размер на 540 644,77 лв. без ДДС.

Критерият за оценка при отварянето на ценовите оферти, предложени от фирмите е "икономически най-изгодна оферта”. Комплексната оценка ще се изчислява на база показатели като срок за изпълнение, гаранционен срок, финансови показатели, срок на проектиране.

Срокът, който община Благоевград е предвидила за изпълнение на поръчката е 65 дни, след сключване на договор за изпълнение.

Благоевград бе първият град, който започна кампания по разясняване на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” и продължава да е водещ при създаване на сдружения, сключване на договори, а вече и при реализирането на първите дейности по завършване на процеса по безплатно саниране.

До този момент община Благоевград има 167 регистрирани сдружения на собствениците, 112 подадени заявление за интерес и финансова помощ и 94 сключени договори между община и сдружение на собствениците.

Жителите на Благоевград могат да намерят необходимата им информация относно процеса на работа по програмата на сайта на община Благоевград - www.blgmun.com.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//