Санирането на блок 36 в "Ален мак" - първия в Благоевград и страната, приключва в края на седмицата

Снимки: Община Благоевград

Успешно и в график протича санирането на първия блок, който постави началото на реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Строително- монтажните дейности на блок 36 в квартал „Ален мак”, вход „А”, „Б” и „В”  се извършват  от хасковската фирма „Изоглас 2005“, която спечели с най-изгодна оферта. 

Сградата „Ален мак” 36, заедно с входовете е пусната за използване през 1990 година и има 114 апартамента. След санирането блокът ще бъде по- топъл и приветлив за неговите обитатели. Сред строително-монтажните дейности, определени след техническото обследване са определени задължителни и препоръчителни мерки. Те са разделени в категории „Дейности по конструктивно възстановяване”/ ремонт, „Обновяване на общите части на вход „А”, „Б” и „В”, „Изпълнение на СМР по фасади”, „Технология на СМР по фасади” и други.

Предвидени са изкърпване, подмяна и почистване на замърсени и дефектирали участъци от вътрешната мазилка, общите части на сутерените на трите входа, подмяна на дограмата, където не е сменена, топлинно изолиране на външните ограждащи елементи на жилищата. Финализирането на проекта освен боядисване, смяна на дограма ще завърши и с полагането на нова топлоизолация.

Със завършването на блок „Ален мак” 36, което се очаква да стане до края на седмицата, започва санирането на следващите блокове от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, в която Благоевград ще служи за еталон. Те са бл. 55 в кв. "Запад" и сградата на ул. "Братя Миладинови" № 1, известна като блок "Лирата". 

 

КОМЕНТАРИ

12318:47 - 26.08.2015
Как може акцент да е новина за предстоящо приключване работата на вече завършен обект? Отдавна ВИ е навик в инфомрежа да правите подобни бози.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK