Самоковлийски очаква победа над Монтана, Томаш твърдо остава в Банско

снимки: infomreja.bg

Треньорът на Пирин Йордан Самоковлийски заяви след контролата с Банско, че очаква единствено победа срещу Монтана.

Мачът от 14-ия кръг на „Б“ група е на 22 ноември (събота) от 14:30 часа в Благоевград.

„Още след мача със Септември (Симитли) мислим за този с Монтана. Длъжни сме да дадем всичко от себе си и да спечелим този мач. Очаквам наистина победа срещу Монтана“, каза Йордан Самоковлийски.

Наставникът на „орлетата“ се надява от лагера на младежкия национален отбор в добро състояние да се завърнат вратарят Красимир Костов и нападателят Тони Тасев, както и да се възстановят основните играчи като Георги Георгиев, Тони Костадинов, Юлиян Попев и Александър Башлиев, които не взеха участие в контролата с Банско.

„ Хубаво е, че има пауза в първенството, за да може основните ни футболисти да се възстановят до мача с Монтана .

До последно умувах дали да отложим контролата с Банско, но ми беше неудобно от моите колеги, които се готвеха за срещата. В същото време и ние имахме нужда да пуснем по-младите, които не са взели участие пълноценно в игровия ритъм.

Така че мачът с Банско беше полезен,  с изключение на това, че го загубихме. Доволен съм от младите, но мисля, че могат много повече. Имат много по-голям потенциал, отколкото показаха днес. Банско е един от добрите отбори, изграден почти от футболисти на Пирин, така че е нормално да изпитаме затруднение срещу него“, каза Йордан Самоковлийски.

Наставникът на Банско Александър Томаш пък заяви, че той и екипа му остават твърдо в Банско след Нова година.

Той определи като инсинуации информацията в пресата, че Димитър Бербатов взима Пирин, а той и неговите помощници Тодор Кючуков и Константин Мирчев застават начело на отбора.

„Инсинуации не мисля да коментирам. Доволен съм от контролата с Пирин, защото теренът в Благоевград е най-добрият в „Б“ група. Резултатът не е важен, но има какво да се желае от моите футболисти. Искам от тях по-голямо спокойствие, повече задържане на топката и по-голямо самочувствие. Сигурно дава отражение това, че отборът вече е общински, но нещата при нас се случват. Имам уверението на кмета на Банско Георги Икономов, че това, което изискваме като екип, ще бъде изпълнено. На този етап оставам в Банско“, каза Томаш, който не пожела да коментира, с колко ще бъде редуциран бюджетът на тима.

Нямаше го в Благоевград да коментира тази тема новия изпълнителен директор на Банско Йордан Баряков –Паченко, който е заминал за Германия, където ще гледа утре на живо мача между Кубрат Пулев и Владимир Кличко.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK