Самодейци от Баничан и Брезница с отлично представяне на 22-рия фолклорен фестивал в Костандово

Снимки: Личен архив

Двете фолклорни групи на читалище „Възраждане" в гоцеделчевското село Баничан и самодейците от Брезница с ръководители Екатерина Зайкова и Нафие Косин вчера се завърнаха с грамоти и сувенири от успешното си представяне в 22-рото издание на Националния фолклорен фестивал, който ежегодно се провежда в красивия град Костандово. 

Пътуването и участието на самодейците от Гоцеделчевско стана реалност благодарение на съдействието на община Гоце Делчев. Националният фестивал в Костандово е двудневен и тази година се проведе на 21-ви и 22-ри май с участието на групи от цялата страна. 

Авторитетно жури високо оцени изпълненията на самодейците от Баничан и Брезница, като и двете групи получиха покани и за следващи участия.

Участвалите във форума самодейци споделиха, че организацията на домакините е била на много високо ниво. Те останали и силно впечатлени и изненадани от проявения голям интерес към тях и към автентичния им фолклор от много семейства от селата Гостун и Осина, изселили се преди години в Костандово, които припознали носиите и изпълненията им като свои и от родния край.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK