Самодейци от Абланица развяха българското знаме на Международния фестивал "Броеница" в Улцин, Черна гора

Снимки: Личен архив

Самодейци от хаджидимовското село Абланица са участници в провеждащия се от 31 август до 4 септември Международен фестивал на изкуствата "Броеница” в красивия град Улцин в Черна гора. 

Форумът бе открит официално снощи в 18:00 часа с дефиле на всички участници и с концерт на индивидуални и групови изпълнители. 

Характерното за него е, че всяка фестивална вечер ще бъде откривана с дефиле на всички участници. Организаторите са осигурили прекрасни условия и много свободно време за всички изпълнители, така че те да имат възможност да съчетаят полезното с приятното и да прекарат една незабравима ваканция. 

Така в четири поредни дни атрактивните и талантливи самодейци от Абланица ще развяват българския национален трибагреник по централните улици на фестивалния град в Черна гора и със своите изяви ще станат част от "Броеницата на Далмация". 

Международният фестивал в Улцин се осъществява с любезното съдействие на общинската администрация в града, а негови организатори са гражданско дружество “Таланти” - Пловдив и Бизнес клуб - Улцин. 

Фестивалът в Черна гора не е със състезателен характер, но въпреки това утре вечер, след традицонното фестивално дефиле, всички индивидуални и групови изпълнители ще бъдат представени на тържествена церемония и наградени за участието си. 

Град Улцин е един от добре запазените пиратски градове на Далматинското крайбрежие и родно място на Долсинея Далтобосо. Той е разположен на южния бряг на Черна Гора, на самата граница с Албания. Улцинската ривиера пък е сравнявана с Ница и Сочи според многото милионери, пристигащи специално да позират от своите супер яхти. 

Самият курортен град Улцин разполага с най-дългата пясъчна плажна ивица на Черна Гора. Силно впечатляващи са и архитектурата, която е в източен стил, и Улцинският замък, който предлага красив изглед към брега, на които красоти успяха да се насладят и самодейците от Абланица.

 

КОМЕНТАРИ

edi11:50 - 05.09.2016
браво на абланица
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK