Само за седмица: Втори пиян водач влиза в затвора

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият Петър Д. / на 53 г., от гр. Дупница / се признава за виновен

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим  и „глоба“ в размер на 500 лв., по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда, след като е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, с над 1 ,2 промила.

Съдът приведе в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, от условно наказание, тъй като престъплението е извършено в изпитателния му срок. Подсъдимият е лишен от правото да управлява МПС за срок от 10 месеца, съобщават от пресцентъра на съда.

Подсъдимият Петър Д. / на 53 г., от гр. Дупница / се признава за виновен в това, че на 27.07.2023 г., около 6:25 ч. в град Дупница, по улица „Страхил войвода“ е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно: 1.54 промила, като деянието е извършено повторно, след като е осъден от РС – Дупница, с влязло в сила споразумение от 30.08.2021 г. за същото такова деяние, извършено на 14.08.2021 г.

В рамките на седмица, Районен съд – Дупница одобри второ споразумение, с което наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ на пиян шофьор, обяви говорителят на структурата Влади Владимиров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//