Само за няколко часа бойна група от Балдево набра хвойни, нареди голямата сирница и поби на върха й националния трибагреник

Снимка: Infomreja.bg

Традиционните организатори за бране на хвойни и реденето на голямата сирница в гърменското село Балдево успяха днес само за няколко часа да наберат и извозят хвойните, както и майсторът Петър Апостолов да ги подреди за обредния огън довечера, около който цялото село Балдево ще се събере за "Прошки" и прогонване на злите духове на празника Сирни Заговезни.

Младежите от патриотичното село не пропуснаха да побият и българския национален флаг на върха на сирницата в защита на традициите и българския дух.

Няколко души, но вредни за десетки, както казва народът, направиха страхотна организация, като извозването на хвойните отново бе поверено на Николай Митков, който действаше с личния си пикап.

На Петър Апостолов бе поверено реденето, а останалите чираци беряха хвойни и изпълняваха заповедите на майстора.

"В Балдево и мъжете, и жените се славят с организираността си - решат ли да правят нещо - разбират се за час и всеки тръгва с поставената му предварително задача", коментира кметът на селото Илиана Гюрнева, която е първа и при мъжките, и при женските инициативи.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Резко11:01 - 27.02.2017
Ех кога ли ще дойде времето да се прочисти тая долина от рязаните смрадливи уроди....
Балдево01:59 - 27.02.2017
Към топ преса се обръщам Ако можете да ми намерите смелчагата коменторал това , ще ви възнаградя подобаващо
Jamaica-Боб Марли22:52 - 26.02.2017
И един вързоп марихоана и е-ах тяхната мама.След години хвойната ще бъде заменена с канабис тогава празника ще е много по весел .
breznica22:36 - 26.02.2017
e taka shte gori na maika im p,tkite gqurska dano naistina da se zadoshi nqkoe kopele da pochustva praznika

FACEBOOK