Само Видин с по-ниски заплати от Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Благоевградска област е на предпоследно място по размер на средната работна заплата, сочат статистическите данни за второто тримесечие на годината.

През април, май и юни хората в Пиринския край са взимали средно по 556 лв. месечно, като с по-ниски заплати са били само работещите в област Видин, където е отчетена средна работна заплата от 522 лева.

Челната позиция отново е за столицата, където за същия период наетите са получавали средно 1105 лв. С високи заплати са и областите Враца и Варна, съответно 799 и 786 лева.

Наетите в Благоевградска област по трудово и служебно правоотношение към края на юни са намалели с 1,4 % спрямо предходните три месеца и достигат 87.4 хиляди.

През второто тримесечие на 2013-а средната месечна заплата в региона се е увеличила спрямо първите три месеца с 2,8 %. В обществения сектор работещите взимат средно по 686 лв., а в частния - 512 лева.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Ко?12:10 - 21.08.2013
В обществения сектор работещите взимат средно по 686 лв., а в частния - 512 лева. Ей заради това никога няма да се оправим! Докато хрантутниците вимат повече отколкото двигателите! Ние продължаваме да развиваме капитализъм в социалистически режим!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK