Само двама кандидати отпаднаха от напреварата за директорските места в 10 училища в Пиринско

Ивайло Златанов - началник на РИО - Благоевград, снимка: Infomreja.bg

Само двама кандидати отпаднаха от надпреварата за директорските места в 10 учебни заведения в Пиринско. 

Първият етап от конкурса се проведе вчера в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Педагозите имаха 70 минути, за да отговорят на 50 въпроса, свързани с решенията, които ще трябва да вземат като директори.

Голяма част от въпросите бяха свързани с новите моменти, които произтичат от влизащия в сила от 1 август нов Закон за предучилищното и училищно образование.

Нефса Барзева, която бе сред четиримата кандидати за ръководния пост в основното училище в хаджидимовото село Блатска, отпадна, тъй като не успя да издържи теста. Тя е получила едва 23 точки, а за да продължи в следващия етап са необходими най-малко 25.

Другият отпаднал кандидат е Марияна Митова, която не се е явила на препитването. Митова в момента е временно изпълняваща длъжността директор на 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград. Тя бе сред кандидатите за шефското място в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград.

Останалите 40 кандидати са преминали успешно първия етап от конкурса и ще участват в събеседването, което ще започне от 21 юли в Министерството на образованието и науката. 

Първата дата по график за Благоевградска област е 22 юли. Тогава на интервю ще се явят кандидатите за директори на три училища - Гимназия "Пейо. Кр. Яворов" - гр. Петрич,  СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Симитли и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Кавракирово.

За гимназията в Петрич кандидатстват Таня Георгиева, Илияна Сарикова, Филка Манчева, Кристина Касабова, Вера Влахова и Василка Шаламанова.

Петима ще се конкурират за директорското място в школото в Кавракирово. Това са Вера Влахова, Розалина Ружина, Костадин Ташев, Георги Карагогов и Блага Христова.          

Седем са кандидатите за училището в Симитли – Величка Балабанова, Анета Марянска, Таня Янкова, Мария Ортомарова, Здравко Ушатов, Вера Влахова и Златка Гергинова.

На 25 юли е интервюто с кандидат-директорите на Благоевградската професионална гимназия, СОУИЧЕ "Св. Кл. Охридски" – Благоевград, ПМГ „Акад. С. Корольов" - Благоевград и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Блатска, община Хаджидимово.

За БПГ кандидатите са: Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева, Вера Влахова, Йонка Величкова, Петър Тумбев и Мая Стоева. За СОУИЧЕ – Светлин Абаджиев, Росица Георгиева, Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева и Вера Влахова.

За ПМГ кандидатстват: Росица Георгиева, Николай Каращранов и Вера Влахова. След отпадането на Нефса Барзева кандидатите за училището в Блатска остават трима: Петър Стоянов, Вера Влахова и Здравко Тачев.

Последната дата е 26 юли. Тогава ще се явят кандидатите да оглавят Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Сатовча и основното училище в якорудското село Конарско.

За директорското място в гоцеделчевското училище ще се борят седем кандидати – Илия Динев, Марта Донкова, Иванка Маринова, Людмилал Дерменджиева, Никола Джингаров, Вера Влахова и Красимира Пейчева.

Шестима са кандидатите за училището в Сатовча, които продължават във втория етап. Това са: Маруся Лозанова, Джеват Дунчев, Гюлзара Качанова, Милко Айвазов, Вера Влахова и Недко Парушев.

Кандидат-директорите за училището в Конарско са четирима – Фатма Осман, Венцислав Вакльов, Здравко Тачев и неизменната участничка в конкурсите за всички свободни директорски места в Пиринско – Вера Влахова, скандално уволнената бивша директорка на Професионалната техническа гимназия в Сандански.

Интервютата ще се проведат в сградата на Министерството на образованието и науката в София, на бул. “Княз Дондуков“ 2А от 9,00 часа, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

РИО20:07 - 25.07.2016
Някои хора сега разбират,че всичко се решава извън залите на конкурса! Който има вуйчо владика,ке стане поп! Няма значение от коя партия е! Атака на вашите лобита за да не ви изненадат!
Колежка07:20 - 23.07.2016
Сега на устното препитване ще останат по един човек на училище другите ще отпаднат.Остават хората на бате Бойко и на кривоустата кака Миглена Куневата,другите ке духат супата.
Е%ачев04:55 - 21.07.2016
Щом Лилко е прескочил той ще е Директор!
мон23:05 - 20.07.2016
Щом Иванка Маринова е минала писмения тя ще спечели!!!Уаууу!!!

FACEBOOK