Само четирима незаконно пребиваващи откриха в ромския квартал на Гърмен

Главният секретар на МВР Георги Костов и кметът на община Гърмен Минка Капитанова по време на протестите срещу ромските набези, снимка: infomreja.bg, архив

Днес приключи проверката на адресно регистрираните роми в гърменския квартал „Кремиковци”, която показа, че от всички обитатели само четирима са незаконно пребиваващи, без адресна регистрация, съобщи за ИНФОМРЕЖА кметът на общината Минка Капитанова.

В гетото в момента са останали около 200-300 души, предимно местни роми, които са с редовни документи. 

"Сега очакваме проверката на РДНСК, както и изготвянето на новите покани за доброволно събаряне на незаконните постройки в ромския квартал. Предстои и среща в Гърмен с участието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за решението на държавата за процедурата, която трябва да спазим по отношение на събарянето на незаконните къщи", допълни Капитанова.

Тя подчерта, че протестните шествия в Гърмен продължават, но са мирни, без ексцесии и агресия. 

В шествията участват предимно местни хора, без външни подстрекатели, именно които в първите дни нажежиха обстановката, споделиха жители на Гърмен.

Протестиращите обаче предупреждават, че мирните шествия ще бъдат до 2 юни и ако дотогава общината и държавата не се справят с ромския проблем, действията на хората ще преминат в гражданско неподчинение. 

"Работим усилено за решаването на проблема и се надявам до 2 юни да можем да покажем на местните жители, че законността в община Гърмен става един от основните приоритети за всички институции и че законите ще се прилагат за всички еднакво", увери кметът Минка Капитанова.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

на минка00:04 - 08.06.2015
Минке .краво долна нети остана много подаръци правиш само на мангалите малко ти остана
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK