С „Вражалец“ закриха Театралния фестивал в Благоевград

снимка: Община Благоевград

Последната постановка от Театралния фестивал в Благоевград отново препълни залата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Зрителните имаха възможността да се потопят в контрастната атмосфера на хумора и реализма на пиесата „Вражалец“.

След края спектакъла и бурните аплодисменти на публиката на сцената излезе кметът на Благоевград,за да благодари за прекрасната игра на артистите от благоевградския театър. Кметът не скри удовлетворението си, че за шестнадесети пореден път Благоевград събира светилата на театралното изкуство и че най-големият победител от подобни начинания е публиката.

След края на представлението кметът обяви и тазгодишните лауреати на фестивала. Наградите за най-добра мъжка роля бяха присъдени на Юрий Ангелов за ролята му в „Човекът, който прави дъжд“ и на Сава Георгиев за ролята му в „Танго“.

Наградите за най-добра женска роля отидоха при Мая Новоселска за ролята и в моноспектакъла „едно малко радио“ и Лилия Маравиля за ролята и в постановката „Коварство и любов“. С наградите за режисура пък бяха отличени Стайко Мурджев за работата му в „Коварство и любов“ и Николай Поляков за режисурата му на спектакъла „Танго“.

С наградите за цялостен спектакъл бяха удостоени постановките „Демонът от Скопие“ в изпълнение на малък градски театър „Зад канала“ и „Вражалец“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“- Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK