С три първи места се върнаха от събора в Копривщица самодейците от читалището в Бобов дол

Снимки: НЧ „Царичина 2008” - град Бобов дол

С три първи места и записи в БНР се завърнаха самодейците при НЧ „Царичина 2008” - град Бобов дол от голямото фолклорно събитие на годината, а именно XI Национален събор на българското народно творчество "Копривщица 2015".

Носителите на специалните награди са женска камерна група за автентичен фолклор, Красимира Велева и Елена Решоткина. След достойното си участие момичетата пяха на гала концерт на лауреатите, за който бяха одобрени от професионалното жури.

На тазгодишното издание на събора се явиха над 12 000 изпълнители на фолклор от всички етнографски области на България. Гостите на събитието бяха над 360 000 души, което го прави единствен и неповторим форум, който има за цел да събере на едно място гости и изпълнители от цял свят.

С първа награда, запис в БНР и гала концерт е удостоен и Славчо Петрунов, който е ръководител на групата и женския народен хор в бобовдолското читалище „Царичина 2008”.

Тази година Петрунов е номиниран за инициативата „Пазител на традициите”. Той кандидатства в категорията "фолклор млади" и може да бъде подкрепен в онлайн гласуването на сайта http://pazitelnatradiciite.com/?page_id=1594.

 

Славчо Петрунов

КОМЕНТАРИ

Първа награда?09:38 - 11.08.2015
НЯМА такова нещо като І-ва награда!!! Раздаваха се плакети за добро представяне, както и грамоти за участие!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK