С шествие социалистите от Благоевград отбелязаха 9 септември

снимки: БСП

С многолюдно  шествие, съпътствано от маршовата музика на Биг-Бенд – Благоевград, социалистите от града отбелязаха 68-годишнината от историческата дата – 9 септември. Тържественият парад, организиран от ОбС на БСП, тръгна от паметника на Димитър Благоев с поднасяне на цветя и отдаване на почит към родоначалника на социализма в България и завърши пред Братската могила в парка Ловен дом.

С вълнуващо слово към социалистите от Благоевград се обърна най-младият представител на Общинския съвет на БСП Борислав Мутафчийски.

Като своеобразен връх на множеството борби на българския народ за равенство и социална справедливост бе определена датата Девети септември 1944 г. в словото на младия социалист. "БСП като партия столетница е носител на всички ипозитиви и негативи на миналото, но решаващата и роля в радикалната промяна на властта на Девети септември не бива да се премълчава. Защото тази дати е завършек на антифашистката борба в страната и е неделима част от световната антифашистка съпротива", заяви Мутафчийски.

"Днес за идеала на братството, свободата и равенството не трябвада се умира, а да се живее и отстоява с вяра, честност, достойнство и отговорност, независимо от опитите БСП да бъде изолирана", изтъкна още в словото си Борислав Мутафчийски.

Социалистите бяха поздравени с популярни български песни от ученичките Михаела Янчева и Яница Рагева. Изключително трогнати те останаха от вълнуващото изпълнение на баладата Малкият човек на Рождественски от петгодишната Катя.

 

снимки: БСП
снимки: БСП
снимки: БСП
снимки: БСП

КОМЕНТАРИ

Типични13:36 - 10.09.2012
Типчни благоевци - червени лицемери!
Запознат09:20 - 10.09.2012
Ако можеха да ви видят Тато, Димитър Благоев и Георги Димитров с пръчки щяха да ви бият! Какви млади алчни за пари си имаме в Общинския съвет в Благоевград. Там отдавна няма партии, каквото и да ти говорят става дума за пари, но ти да даваш не да изкараш. Млади социалистчета лиии долна измет кожодери
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK