С шествие и концерт-спектакъл отбелязват 3 март в Струмяни

снимка: infomreja.bg, архив

С празнично шествие и концерт-спектакъл ще отбележат 3 март в община Струмяни.

Организатори на тържественото честване на националния празник на България са Община Струмяни, СОУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Микрево, ОДЗ "Патиланци", както и читалищата и пенсионерските клубове в общината.

Официалната церемония е с начален час 10,30 на площад "7-и април" с вдигане знамето на България и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на община Струмяни.

Половин час по-късно започва празнично шествие с участието на мажоретен състав, ученици, граждани и гости. Ще бъдат поднесени и венци пред паметните плочи в село Микрево.

Концерт-спектакълът под надслов "За България" е предвиден за 11,30 часа. В него ще участват мажоретен състав и състав по художествено слово при СОУ-Микрево, сборна детска група от ОДЗ „Патиланци”, ТА ”Малешевци”, сборните ансамбли на Струмяни, Микрево и Илинденци, женските певчески групи на Никудин и Игралище.

Организаторите приканват институции и организации, граждани и гости да се присъединят към отбелязването на празника на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK