С ролева игра ученици се учат на фирмен контрол

снимки: Община Разлог

Учениците от 11 „б „клас на Професионалната гимназия по транспорт в Разлог, под ръководството на тяхната учителка Милена Георгиева, проведоха открит урок по счетоводство и контрол на тема: „Видове контрол. Характеристики на контрола” от раздел Управление на предприятието. С  ролева игра бяха демонстрирани възможностите за вътрешен и външен контрол на предприятието.

Възпитаниците на професионалната гимназия показаха знания и умения за работа в екип и творческо мислене в подготвения интерактивен урок, ролеви игри и практически задачи.

Нестандартно проведения урок цели формиране на знания, развиване на способност за логическо мислене, способност за вземане на колективно решение, обоснованост при защита на собствено мнение, възпитаване на икономическо мислене и поведение, придобиване на интерес към анализ на обществения живот.

В края на часа учениците изразиха задоволството си от този тип преподаване и заявиха готовността си да си включат в други подобни прояви.

Гости на събитието бяха инж. Жана Техова - старши експерт по професионално образование, инж. Василиса Павлова-старши експерт по информатика и информационни технологии, Емилия Йорданова-директор на ПГ по транспорт-Разлог, както и учители от професионални училища от града и района.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//