С ритъм терапия ограничават агресията в училищата в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

С ритъм терапия ще бъде ограничена агресията сред учениците в кюстендилските школа. Това предвижда проект „Терапевтичната сила на ритъма срещу училищното насилие и агресия в големи, средни и малки, населени с ромски общности места в област Кюстендил“.

Идеята е с ритъм терапия да се трансформира негативната и агресивна енергия на юношеството, полагайки по този начин резултати в личностен и обществен план.

Целта на проекта е да се подпомогне психо-социалната адаптация на млади хора с рисково поведение, които имат проблеми със спазването на дисциплината и управлението на емоциите и агресията в училище.

Проектът е необходим, за да подобри чрез ритъм терапията и изразните средства на ударните инструменти, ситуацията с агресията и насилието в 5 ромски и смесени училища в: гр. Кюстендил (две) и по едно в гр. Дупница, с. Ръждавица и с. Невестино.

Ще се работи с един клас във всяко от подбраните училища. В продължение на 10 месеца проектът ще проведе общо 50 ритъм сесии с класовете.

В началото ще бъде направен входящ психологически тест за измерване на нивата на агресивност на участниците, който в края на проекта ще бъде повторен, за да се документира позитивната промяна и да се докаже и разпространи ефекта на метода, коментираха изпълнителите на разработката от Институт ЛИБЕРА в партньорство със Сдружение „Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение”- ЛАРГО.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//