С резачки и тъпани 200 от Гоцеделчевско поискаха оставката на Гергов

снимки: infomreja.bg

Над 200 работници от дърводобивни и дървопреработвателни фирми в Гоцеделчевско поискаха оставката на шефа на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов.

Четири автобуса с протестиращи спряха пред Младежкия дом в областния център, където кметът Атанас Камбитов разреши да се проведе акцията.

Протестът е в подкрепа на собственика на „Върбица лес“ Веселин Камбуров, който преди дни публично обвини в рекет горския началник Гергов.

С моторни резачки, тъпани, зурни и скандирания „Оставка“ горските работници окупираха площада пред Младежкия дом, където развяха и транспаранти с надписи „Долу рекетьора Гергов!“ и „Да спрем корупцията!“.

„Имам над 300 работници, вече не мога да им плащам заплатите. Не се издържа на този тормоз, рекет и постоянни заплахи“, заяви Камбуров.

Според него сегашният земеделски министър си върши добре работата, направил е успешни реформи в горския сектор, но хора като Гергов не са за за този пост.

„Всички, които сме се събрали тук си изкарваме хляба с честен труд, а не с кражби и изнудвания. Г-н Камбуров винаги ни е подавал ръка, а Гергов се подиграва с нас, затова трябва да си върви“, обяви Благой Кобалалищалиев, дългогодишен работник във „Върбица лес“.

Павел Чурков от фирма "Мусомища лес" също се оплака от Иван Гергов, който по думите му периодично рекетирал дърводобивната фирма.

Протеста охраняваха десетина униформени. След площада пред Младежкия дом работниците се отправиха пеша към сградата на Регионалната дирекция по горите, но по разпореждане на полицаите оставиха резачките и тъпаните.

В момента директорът на РДГ – Благоевград е в отпуск.

След жалбата на Камбуров, която бе депозирана до Окръжната прокуратура в Благоевград, главния прокурор и земеделския министър, жалби подадоха и собствениците на още две дърводобивни фирми – от с. Дебрен и с. Осиково, община Гърмен.

Както ИНФОМРЕЖА писа, според твърденията на Веселин Камбуров това лято той предал под натиск на Гергов сумата от 17 500 лева. Дървеният бос Камбуров обяви още, че Гергов, по бермуди и със своя приятелка, го посетил в офиса му в Гоце Делчев, като го заплашил, че ако не му даде веднага парите, ще затрие бизнеса му.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

BOJIK21:59 - 18.11.2012
Basi basmacha,odi po centaro kao kmet.
За Веско измамата от Ореше20:00 - 14.11.2012
До господин Веско Камбуров или да го наречем госпожа заштото е свикнал да обрашта газа на всеки когото му предложи малко власт или по точно Веско 1 април . Да нарисуваме плана на смотания ти живот следва : 1 да започнем с прокоратурата ште те съдят като малка проститутка родила таралеж от изверг , 2 На вниманието на инспекцията по труда каде са тези 300 калуши който ги закара в Благоевград те маи доидоха заради тва че им даде твоето нежно дупе , какво ще кажат те по вапроса освен това че са те карцали в орешкия задник без да им плашташ осигуровките и заплатите . 3 следва НАП значи да ти обясня какво означава НАП . НАП означава да си направиш ресто на всичко а ресто да ти обясня каквое да си варнеш всичко което си откраднал или което ти е дала партията която е била на власт ДПС , БСП и наи вече ГЕРБ : мержанче манче апартаменче и т.н. . Тъи като има много такива и няма да ни стигне мястото да ги изпишем ще прикючим с Дани Златков който е футболист в Славия и които ти правеше подаръци заради това че му правиш кавалчук и му даваш да ти оре градинката в задния двор . И заваршвам с това да не ме предизвиквай да изора твоята градинка ЗАДНА имам предвид оште веднаш .
gorski14:52 - 14.11.2012
Ще си мечтаете за предишното управление на горите. Тия гербаджии ще ви довършат
bagata22:12 - 13.11.2012
skoro 4e se vdignem vav belica i eleshnica genev i diviziev razbivat horata qdat lapat kradat a na horata i za darva se mrashtqt 4e izlezem nai malko 1000 4e tragnem ot belica do eleshnica da razbere cela bg

FACEBOOK