С пищен базар, стилна украса и коледни песни децата на Рилци посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка

Снимки: Кметство Рилци

Белобрадият старец от своя страна зарадва всички деца с подаръци

С блестяща организация, пищен коледен базар, стилна украса и коледни песни децата на благоевградското село Рилци посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка, а Белобрадият старец от своя страна зарадва всички с подаръци.

С много песни, танци и игри премина коледното тържество, организирано от Добродетелното женско дружество на селото.

На голям успех се радва и Благотворителният коледен базар, който се проведе под патронажа на кмета на село Рилци – Крум Крумов.

„Отново е декември, месец на вяра, любов и доброта, месец на чудеса. И за да направим отново Коледа още по-красива, приказна, неповторима, организираме този базар под надслов "От децата за децата на село Рилци". Всички вие имате възможността да представите изработени от вас коледно-новогодишни картички, рисунки, венци, гирлянди и други предмети, а събраните средства ще бъдат използвани за възстановяване сградата на училището в селото. Нека всички ние жителите на Рилци отново запалим огъня на знанието и духовността!“, заяви в словото си кметът Крум Крумов.

Той допълни, че се предвижда сградата на училището да бъде възстановена като "Център за личностно и творческо развитие за деца и възрастни" - село Рилци“.

Щандовете бяха отрупани с коледно-новогодишна украса и аксесоари, изработени от сръчните ръчички на малки и големи момичета и момчета от селото.

Активно участие взеха и децата от Детска градина "Детски Свят", които имаха цял свой щанд с богат избор от артикули.

Всички участници в базара бяха наградени от кмета Крум Крумов с грамота „Благодетел“.

Базарът беше посетен и подкрепен от новия народен представител за Благоевградска област – Андрей Гюров, който е и председател на Парламентарната група на „Продължаваме промяната“ в 47-ото Народно събрание.

С домашни коледни сладки, топъл билков чай и чаша вино бяха почерпени гостите от кмета домакин.

Със своето творчество и талант децата успяха да съберат сумата от 1 111 лева. Средствата ще бъдат внесени по дарителска сметка, която ще е готова до дни.

Останалите предмети ще бъдат изложени в залата на Кметството, където ще останат до 1 януари 2022 г. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK