С парашут на премиерата на комедията „Три котки на покрива” в Благоевград

Снимка: ДТ

На 18 октомври /четвъртък/, от 19:00 ч., на голяма сцена Драматичен театър – Благоевград. представя комедията „Три котки на покрива” от Емил Йотовски.

„Три котки на покрива“ е комедия на абсурда, в която три презадоволени от живота жени решат да търсят несъществуващите си проблеми. И какво намират?

Няма нищо по-честно от изневярата, по-вярно от лъжата и по-симпатично от предателството.

Кои са оръжията на жените във войната на половете? Как реагират мъжете на женската изобретателност? И има ли смисъл от тази война?

Верните отговори ще получите в „Три котки на покрива“.

Или не чак толкова верните.

На покрива е високо! Носете си парашут!

В интервю Емил Йотовски, автор на пиесата, споделя: "Обичам да пиша пиеси. Пиша само комедии и се смея на глас. Имам само един критерий за успешна пиеса и той е когато цялата зала се смее от сърце."

Йотовски е български сценарист, писател и журналист. Отскоро се занимава и с драматургия. Учил е медицина и психиатрия. Автор е на няколко книги, сред които „Жестоко”, „Нарочни приказки“, "Секретни приказки" и "Разкази с неочакван край". Сценарист на комедийни телевизионни предавания - “Пълна лудница”.

Постановката е на Анна Петрова, която ще видим в представлението, в ролята на Лора. Петрова е с почти 35-годишна кариера в дублажа на криминалните сериали „Убийство по сценарий“, „От местопрестъплението: Ню Йорк“  и „Излъжи ме“, комедията „Без пукната пара“, анимациите „Семейство Джетсън: Филмът“ и „Батман: Анимационният сериал“, както и турския сериал Перла (дублаж на bTV).

Петрова играе майката на Пацо в сериала „Полицаите от края на града“.    

На сцената, в разтърсващата комедия, ще видим водещата на “Шоуто на Канала”,  актрисата Ани Михайлова,  Боряна Павлова , коята всички наричат “една Боряна в Ню Йорк” и “истинският културен посланик на България в Америка”. Преди две години актрисата и приятелките й се обединяват в "Български дамски клуб в Ню Йорк". Организаторка е на конкурса "Мис България в САЩ".

Във война на половете, срещу актрисите застават синът на легендарния Георги Калоянчев, актьорът Ивайло Калоянчев и Васил Драганов, който от 2010 година е част от трупата на  Народен театър „Иван Вазов, както и в екипа на „Комиците“ и „Столичани в повече” - като Радко Чеканов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK