С отбелязване на Международния ден на танца стартира едноседмичната великденска програма в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Повече от 300 самодейци от Гоцеделчевско и страната се очаква да участват и тази година в отбелязването на Международния ден на танца, който за поредна година организират Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета 1865”. 

Празничното събитие ще се състои утре и с него ще бъде поставено началото на богатата и разнообразна едноседмична великденска програма, която организаторите са се постарали да изобилства от празнични мероприятия. 

В Гоце Делчев отбелязването на Международния ден на танца вече се е превърнало в традиция, а тази година ще бъде гвоздеят в празничната седмица преди големия християнски празник Възкресение Христово.  

Международният ден на танца се чества на 29 април – обявен е от ЮНЕСКО през 1983 година. Навсякъде по света, на тази дата Международният ден на танца се чества с различни изяви - открити уроци, улични представления, спектакли, фестивали, състезания, както и свободни форми на танцова изява по площади, паркове, стадиони или по улиците.

През празничната седмица жителите на Гоце Делчев ще имат възможност освен да се насладят на пъстрото и красиво дефиле на самодейците участници в Деня на танца и концертната им програма, и на още много великденски събития. Децата от всички детски градини във вторник ще украсяват на площад "Македония" великденски яйца, в сряда в Историческия музея ще бъде представена традиционна великденска трапеза и обичаи, свързани с празника. 

В събота любителите на рока ще имат възможност да се насладят на голям рок концерт пред Дома на културата в града, в който ще участват DASS, Stinky Dragons, Dominator, Андромеда, Владимир Марков & Георги Иванов Дуо.

За поредна година хиляди жители и гости на Гоце Делчев, общината и региона ще се съберат на площад "Гоце Делчев" и по традиция в полунощ ще посрещнат живия огън и ще се поздравят с Христовото Възкресение. 

 

ВЕЛИКДЕНСКА ПРОГРАМА

 

23.04.2016 г. /събота/

Международен ден на танца

17.00 - 18.00 часа – Дефиле на участниците от пл. ”Гоце Делчев” до пл. ”Македония”

18.00 - 20.00 часа – Концертна програма

25.04.2016 г. /понеделник/

Представяне на книгата ”Каймакъ-Чаланъ” с автор Красимир Узунов.

Начало: 18.00 часа малка зала, Дом на културата

26.04.2016 г. /вторник/

Украсяване на яйца и празнична великденска програма с участието на всички детски градини на територията на гр. Гоце Делчев.

Начало: 16.30 часа площад “Македония”

27.04.2016 г. /сряда/

Представяне на традиционна великденска трапеза и пролетни обичаи.

Начало: 16.00 часа Общински исторически музей

30.04.2016 г. /събота/

Великденски Рок концерт с участието на: DASS, Stinky Dragons, Dominator, Андромеда, Владимир Марков & Георги Иванов Дуо.

Начало: 19.00 часа Дом на културата

30.04.2016 г. /събота/

Традиционно посрещане на живия огън в навечерието на Възкресение Христово.

Начало: 23.00 часа   площад “Гоце Делчев”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//