С модерна поливна система освежават цветята и зелените площи в Разлог

Снимки: Община Разлог

Нова автоматизирана подземна напоителна система работи в централния парк на Разлог. Тя обхваща 24 440 кв.м от парка на Разлог и е изградена със 100% финансиране от Европейския съюз. 

Съвременната и модерна поливна система в Разлог извършва ефективно и икономично напояване на зелените площи. Съоръжението работи посредством вградени подземни дефлекторни, роторни разпръсквачи и капково напояване за оптимално и икономично напояване на тревните площи, цветните фигури и храстовата растителност на парка. 

Тревните и цветните площи се поливат чрез вградени подземни потъващи разпръсквачи, обособени в самостоятелни поливни кръгове (сектори). Разположението на разпръсквачите върху терена е в триъгълна или правоъгълна схема, като е спазен принципът на припокриване от разпръсквач до разпръсквач на база проектиран радиус на поливно покритие. За храстовите формации е изградено капково напояване. 

Новата модерна поливна система е по проект „Изграждаме на автоматизирана подземна напоителна система в централния парк на град Разлог” по Стратегията за местно развитие на територията на СНЦ „Местна Инициативна Група – Разлог”, която е финансирана по ос 4. ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK