С летящи фенери и детски рисунки отбелязват "Часът на Земята" в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив
По случай шестото издание на глобалната инициатива "Часът на Земята", като част от международната природозащитна организация WWF, Община Дупница организира мероприятия в два последователни дни.
 
На 28 март от 13 часа ще се проведе конкурс за най-идейна детска рисунка на тема: “Да опазим своята природа и нейните богатства”.
 
На 29 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено фасадното осветление на сградата на Общината и всички представителни културни обекти в знак на съпричастност.
 
Община Дупница приканва всички граждани да се включат в инициативата, като в рамките на 1 час изключат домашното си осветление.
 
На 29 март от 20.30 часа на площад ”Свобода” пред сградата на Община Дупница ще бъдат пуснати летящи фенери, като всеки, който желае, може да присъства на мероприятието.
 
Шестото поредно издание на инициативата "Часът на Земята" ще се състои на 29 мар от 20.30 до 21.30 ч. Това е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK