С концерти и изложби Благоевград посреща пролетта

снимка: infomreja.bg, архив

С концерти и изложби Благоевград ще посрещне пролетта. Празничната програма започва  утре с пленер за малките любители на изобразителното изкуство „Детска мечта”.

От 15.00 часа в кв. „Вароша” възпитаниците на Центъра по изкуствата ще творят на открито. На платната младите живописци ще могат да изобразят всичко, което ги впечатлява- природа, животни,  града, обичаи и традиции. Ще бъдат представени творби от природни материали, линогравюри, картини с маслена техника, акварел и колаж.

„Бабомартенска приказка за пролетта” в багри и ноти ще представят децата от Центъра по изкуствата с преподаватели Надежда Стоицова и Соня Кацарска. На 21 март от 12.00 часа в зала „Вароша” творците ще изнесат богата литературно-музикална програма. Талантливите певци, на които им предстои участие в следващия етап на „България търси талант”, ще  поднесат пъстър букет от песни.

Същия ден два концерта ще огласяват града. „Пролетта дойде” ще изпеят съставите към Младежки дом от 17.30 часа на площадното пространство пред културната институция. В същия час звуците на китари, пиано и барабан ще се разнесат над площад „Македония”. Биг Бенд- Благоевград е избрал да поднесе на благоевградчани букет от известни музикални творби в „Пролетен концерт”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK