С импровизирано ТВ предаване започна първият учебен ден в ПМГ „Яне Сандански“

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

Като извънредна емисия на импровизирано телевизионно предаване със заглавие „Открито“ започна тържественото откриване на учебната 2017/2018 г. в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

Водещи бяха дванадесетокласничките Ивана Григорова и Димитрия Жостова, а репортер на събитието бе Павел Тинев от 12 "д" клас. Красиви и емоционални думи за училището и учителите споделиха пред репортерския микрофон възпитаниците на гимназията по време на извъннредната емисия “Открито“.

Основен акцент в програмата бе новият статут на ПМГ "Яне Сандански", която от тази учебна година е иновативно училище и е първата такава гимназия в област Благоевград.

В словото си директорът Елка Божикова акцентира на предизвикателствата, които стоят пред все още неотъпкания път на иновативните училища, както и на ползите от качественото образование, което предлага училището, а именно – развиване на ключови за XXI век компетентности – умения за комуникация, съдействие, критично мислене и креативност.

Емоционалният градус на тържественото настроение бе повдигнат от шикозната композиция на мажоретния състав на елитното училище, както и от прекрасните музикални изпълнения на шестокласничката Дани Георгиева и Вили Пендичева от девети клас.

Още от първия учебен ден новоприетите ученици се приобщиха към голямото и отзивчиво семейство на гимназията, като заедно с останалите гимназисти  запяха заедно химна на училището, текстът на който им бе подарен специално от дванадесетокласничката Мария Търтова.

Мария Търтова, която след броени месеци ще завърши средното си образование в ПМГ “Яне Сандански“ и ще преживее най-страхотната си ученическа емоция на абитуриентския си бал, пожела на новите ученици - “зайците“, бързо на научат текста на химна на ПМГ и да го пеят винаги с гордост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK