С европари изграждат два парка, велоалеи и улици

ул. "Симеон Радев", снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград ще кандидатства с мащабен проект на стойност около 5 милиона лева по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Проектът предвижда изграждането на парк „Даме Груев”, който ще бъде разположен по поречието на река Благоевградска Бистрица, както и изграждане на втория етап от градския парк в квартал „Еленово”.

В рамките на проекта се предвижда още и създаване на велоалеи, които ще бъдат разположени по бул. „Пейо Яворов”, ул. „Симеон Радев”, ул. „14-ти полк”, бул. „Джеймс Баучер”, ул. „Даме Груев” (до новия парк), ул. „Преслав” и по ул. „Броди” и бул. „Пейо Яворов” до парк „Струмско север”.

За да допълни цялостния облик на града и с цел да допринесе за подобряване качеството на живот и на работната среда, по проекта е предвидено да се рехабилитират редица улици, сред които са ул. „Атон”,  част от ул. „Славянска”, ул. „Преслав” и бул. „Пейо Яворов”.

Изпълнението на инфраструктурните обекти, за които се кандидатства по схема „Зелена и достъпна градска среда”,  ще бъде 24 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK