С две жалби е оспорен изборът за състава на Общински съвет – Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Делото е образувано по жалба на Марио Минев, кандидат за общински съветник от ДПС

В Административен съд – Благоевград, е образувано административно дело №1068/2023 г. против Решение № 300-МИ/31.10.2023 г. на Общинска избирателна комисия – Петрич, за избиране на общински съветници.

Делото е образувано по жалба на Марио Минев, кандидат за общински съветник от листата на ПП ДПС в община Петрич. В жалбата се навеждат доводи за допуснати тежки, съществени нарушения на изборния процес, при които е невъзможно да се установи действителна воля на избирателите. Оспорва сe изборът и се иска отмяна на обжалваното решение.

Жалбата, депозирана в Административен съд – Благоевград, е с искане за спиране изпълнението на Решение №300-МИ/31.10.2023 г. на ОИК – Петрич. С Определение от 07.11.2023 г. съдът остави без уважение особеното искане с мотиви, че по делото липсват доказателства за вероятността от настъпването на вреди, както и за техния вид и размер, искането е общо, без конкретни основания за спиране изпълнението на оспореното решение.

Против Решение № 300-МИ/31.10.2023 г. на Общинска избирателна комисия – Петрич е депозирана и жалба от Лъчезар Митрев, кандидат за общински съветник от ПП „Обединени земеделци“. В жалбата се твърди, че оспореното решение отразява неправилно и манипулативно отчитане волята на избирателя. Образувано е административно дело №1069/2023 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK