С Деян Николов начело „Възраждане“ посягат към място в София

Снимка: БГНЕС

Той е народен представител и също така член на инициативния комитет на референдума за отлагане на приемането на еврото

Третата по численост политическа сила в Народното събрание "Възраждане" обяви кандидата си за градоначалник на София, пише news.bg. Това ще бъде Деян Николов, по настоящем народен представител и също така член на инициативния комитет на референдума за отлагане на приемането на еврото.

"Преди месец заявихме, че ще участваме в надпреварата не само в София, а във всички общини без изключение. Но, разбира се, София, столицата, е най-важният град, който концентрира, за добро или лошо, 1/3 от икономическия и демографския ресурс на страната. И заради българското законодателство, концентрира и 100% от политическия и административен ресурс. (...) София се превръща в едно модерно постиндустриално гето. София е не само на софиянци, тя е лицето на България. И всички ние сме длъжни да направим така, че нашият столичен град да бъде един от образците в Европа", сподели визията на партията си Костадин Костадинов на брифинг в БТА.

София има огромни проблеми от десетилетия, като управлението, независимо коя партия е начело, не мени модела си, констатира кандидат-кметът Деян Николов.

"Ресурсът се разпределя по несправедлив начин, защото има една малка група хора, най-вече от бизнеса, чиито интереси биват удовлетворявани без значение кой е кметът. И тук аз и моят екип работим на концептуално ниво по визията как София да се развива и ще предложим изцяло нова философия по отношение на това как да се обърне тенденцията. Защото в момента наблюдаваме една сегрегация - ресурсите се наливат основно в централната част на града и в няколко други района и имаме огромен брой крайни квартали, които на практика са занемарени и изоставени, просто защото там бизнес интересите нямат интерес да инвестират", каза той.

Втори, но не и по важност приоритет на кандидата на "Възраждане" - децентрализация на местната власт. В какво се изразява тя? В провеждането на местни референдуми и прякото ангажиране на гражданите по важни за града въпроси. "Имаме ситуация, в която гражданите могат да изкажат своето мнение веднъж на 4 години, което смятам, че е недостатъчно", изтъкна Николов.

Върху чистотата на града, редовно миене на улици, което към момента не било факт, борба с презастрояването и тенденцията столичният град да се развива основно на юг, където вече презастрояването стига внушителни нива, повече зелени площи и др. акцентира кандидат-кметът.

"Целта ни е спечелване на изборите, участие и спечелване на балотаж и поне 15 общински съветници в София", не липсваше амбиция от страна на Костадин Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" мина и по обичайния конспект от политически теми, най-вече що се касае до протакането на референдума за еврото от страна на останалите партии в парламента (без ИТН и БСП). Костадинов отново изрази съмнения, че въпреки че са длъжни по закон, мнозинството депутати няма да гласуват "за" референдума, което щяло да бъде "държавен преврат".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//