С Ден на приключенията сложиха край на „Детско лято” в ОДК - Кюстендил

снимки: ОДК - Кюстендил

С Ден на приключенията на Полско-Скакавишкия водопад завърши Спортно-туристическия модул от Програмата за лятна работа на Обединен детски комплекс - Кюстендил, "ДЕТСКО ЛЯТО 2014".

32 ентусиазирани малки туристи поеха от с. Полска Скакавица към водопада. По пътя водачът Росен Димитров и ръководителите Владимир Зарев и Мая Венева запознаха децата с основните туристически умения, необходими за оцеляване в планината, учиха ги как да се ориентират в планинска местност.

Запознаха ги и с богатото биоразнообразие на защитената природна област Земенски пролом. Децата направиха почивка в подножието на водопада на брега на река Струма, снимаха се за спомен и потеглиха обратно.

Пътят на връщане бе по-труден - изкачването бе уморително и се спираха за почивка по-често. В двора на старото училище в селото бе направена почивка за обяд. Бяха присъдени и приз "Сухи обувки" и приз за най-дълъг туристически скок. 

Групата се завърна в Кюстендил без произшествия. Макар и уморени от трудния преход, всички бяха доволни и заредени с положителни емоции. Обещаха си да се срещнат отново тук следващото лято.

 

снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK