С четири постановки продължава театралният фестивал Тара-ра-бумбия

снимка: infomreja.bg, архив

Днес жителите и гостите на община Благоевград ще могат да проследят четири постановки от програмата на театралния фестивал Тара-ра-бумбия.

На Голяма сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров” текат двете постановки на документален театър „Фокус“ -„Мечтата на Наташа” и „Двама нещастни румънци, които говорят полски”. Режисьори на продукциите са младите актьори Ованес Торосян и германецът Георг Жено.

"Протест.MP3" не е нова песен или музикален стил, а поредното представление от театралната седмица в Благоевград. То е продукция на Студио за документален театър „Вокс Попули“ и отразява действителността в България по време на протестите от февруари и март тази година.

Основата на спектакъла са реални диалози, много въпроси, възгласи и познати думи като „монополи”, „прозрачност” и „по- малки цени”. Постановката ще се играе от 18:30 часа, в Камерна зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

 От 21:00 часа  на Голяма сцена на благоевградския драматичен театър режисьорът Георг Жено представя „Заполярная правда или истина отвъд полярния кръг”. Това е представление на Сдружение „Реплика”, театър „Йозеф Бойс” от Москва и Център за култура и дебат „Червената къща”.

Пиесата е написана от интервюта с хора, носители на ХИВ, събрани в сътрудничество с благотворителна фондация. Действието ще пренесе жителите и гостите на Благоевград в руския град Норилск. Това е вторият по големина град в света, разположен отвъд полярния кръг. В един от най- студените и екологично замърсени градове, с вируса на СПИН са зарасени 7 от 10 момичета и момчета. Всички те искат да живеят. Това е една пиеса за Бог, за истината, за самосъзнанието на човек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK