С близо 100 000 лева изграждат мултифункционално игрище в Кресна

Николай Георгиев, снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Кресна, Николай Георгиев, е получил уведомително писмо от Държавен фонд "Земеделие", в което го уведомяват, че подаденото от местната общинска администрация проектно предложение по подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. ще бъде финансирано.

Средства са в размер на 97 789,84 лв., което представлява 100% от одобрените инвестиционни разходи. Финансираният проект предвижда изграждане на ново мултифункционално игрище за групови игри и футбол с размери 20/40 м. Към новото спортното съоръжение е предвидена зона за зрители с широчина 2,5 м и мобилни трибуни с 36 броя седящи места.

Новото мултифункционално игрище ще бъде изградено в района на стадион „Перун” в Кресна. От администрацията уверяват, че при нормално протичане на тръжните процедури новото игрище ще бъде на разположение на гражданите до края на лятото на 2019 г.

Това е поредният изпълнен ангажимент в програмата за управление на кмета Николай Георгиев.

 

Мястото, където ще бъде изградено новото игрище, е обозначено с червен цвят, снимка: Община Кресна

КОМЕНТАРИ

Горския17:18 - 18.04.2019
Гражданите от Гоце Делчев да мълчат! И те имат мултифункционално тенис игрище върху плувен басейн с олимпийски размери!!! Някогашната ви гордост. И ние на село помним кога го заринахте.
Маратон17:12 - 18.04.2019
В с. Огняново, община Гърмен е най - мултифункционалното футболно игрище в света!... Направено върху плувен басейн с олимпийски размери, някогашната гордост на Огняновалий и ползвано за пасище...
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK