С автопоход и протестен митинг с обърнати знамена ВМРО разтърси Благоевград

снимки: ВМРО

В Благоевград ВМРО, начело с лидера си Красимир Каракачанов, организира протестен митинг-демонстрация и автопоход в целия областен град на Пиринска Македония под мотото „На бунт срещу монополите - да обърнем знамената!”.

Около 20 автомобила, закичени със знамена и с надути клаксони, преминаха през всички квартали на града, след което над 200 души въпреки проливния дъжд развяха червено-черните знамена пред Съдебната палата. С обърнатите български трикольори, войводите показаха, че са обявили война на на престъпния монопол на властта.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че за годините на прехода два милиона българи са напуснали държавата: „Толкова хора не сме губили по времето на всички войни след 1878 г. Съдебната система също е част от проблема и затова днес сме тук. Властта на прехода е основният монопол, време е да ги изметем”, каза Джамбазки.

ВМРО категорично се обяви в защитата на разложкия полицай, който в положение на неизбежна отбрана застреля крадец на кабели до с. Баня преди няколко дни. Пълна подкрепа получиха и задържаните в Санданскии националисти: „Тези свестни момчета са арестувани по политически причини по поръчка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който искаше да влезе в Шенген, ВМРО ще окаже пълна подкрепа на невинните сандански националисти, които вече 6 месеца са в ареста заради смъртта на един циганин, като не е доказано от следствието, че извършитилите са те“, заяви Ангел Джамбазки.

Заместник-председателят на Областната ВМРО Георги Васев каза от трибуната, че тримата сандански младежи ще подпишат декларация за участие в изборите, след като ВМРО ги слага в листите за депутати. По този начин задържаните ще имат имунитет и ще бъдат пуснати от ареста.

На финал лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че лозунгът на организацията срещу монополите ще бъде „Да им счупим носа“. Освен от Благоевград на митинга присъстваха членове и симпатизанти на ВМРО от Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Разлог, Банско, Кюстендил и Перник.

 

снимки: ВМРО
снимки: ВМРО
снимки: ВМРО
снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

kraso-pederaso20:03 - 28.03.2013
ne te li e sram be karaka4ansko ku4e,da se pokazvash v pirinsko s tazi malka 4etaaaa,smiax,smiax,smiax.....Ako nemash pari4ki,za masovki-potqrsi ot Ianeto i toi e tvoita 4erga.Pravi se na faktor,za da stoi nad vodata ina4e ste se udavi....
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK