С атрактивни инициативи и презентации отбелязаха "Часът на Земята" в ПГМСС "Пейо Яворов" в Гоце Делчев

Снимки: ПГМСС "Пейо Яворов" - Гоце Делчев

Като истински стопани отбелязаха днес "Часът на Земята" учениците от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство "Пейо Яворов" в Гоце Делчев. Те бяха първи в региона, които с различни мероприятия отбелязаха международната инициатива, в която за поредна година се включва и Община Гоце Делчев. 

Гимназистите от ПГМСС "Пейо Яворов" заедно със своите преподаватели почистиха тревните площи в района на училището, орязаха и оформиха короните на дърветата и храстите, облародиха и алеите, с което дворът на гимназията придоби истински пролетен и приветлив вид. 

Отделно от това във фоайето на гимназията бяха направени интересни презентации на тема "Часът на Земята".

Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България - през 2009 г., като с всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече.

През 2015 година 110 града са участвали в инициативата, сред които и Гоце Делчев.

От 20.30 до 21.30 часа на 19 март 2016 година в десетки градове в страната учреждения, кметства, училища и държавни институции ще изключат за час електричеството в знак на съпричастност към каузата за опазване на природата и борбата с климатичните промени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK