С 5 водоноски освежиха пътя до Делвино за шампионата "Планинско Благоевград"

снимки: АСК "ДИАМО"

Остават броени часове до юбилейното 10-о издание на II кръг от автомобилния шампионат на България "Планинско Благоевград 2015".

Предстои страхотен уикенд със слънчево време, много адреналин, усмихнати фенове на високите скорости и 42-ма професионални автомобилни състезатели.

"Планинско Благоевград" ще се проведе на 25-26 април в квартал "Еленово" в Благоевград, на пътя в посока село Делвино.

Подредбата и аранжировката на пресконференцията в Ларго МОЛ - Благоевград, ден преди събитието, предизвикаха интереса на посетителите, на които организаторите раздадоха плакати и флаери и ги поканиха да наблюдават състезанието.

Единствената дама пилот ще бъде Диана Стоянова, която е и съорганизатор на проявата. Пет са отборите от съседните ни държави Гърция и Македония.

На 4-километровото трасе вече са обособени зони за зрители и паркинг.

Асфалтирани са неравностите по трасето, а днес 5 водоносни машини и 16 работници от общинската фирма "Биострой" измиха и освежиха пътя от старта до финала.

Организатори са Автомобилен спортен клуб "ДИАМО", Община Благоевград и БФАС, които призовават всички гости за съдействие на полиция и съдии за безопасно протичане на състезанието.

Техническият преглед на автомобилите ще се извърши в събота, 25 април, от 08:00 часа на площад “Македония“, а официалното откриване ще започне в 12:30 часа отново на площад “Македония“.

На 26 април (неделя) ще бъде даден официалният старт на състезанието от 10:00 часа, а награждаването на победителите ще започне в 15:00 часа на старта в началото на пътя за село Делвино.

Всички участници ще се включат в Националната кампания “Да засадим дърво”, като в средата на трасето на отбивката за пътя за мемориалния “Кръста“ и село Делвино ще засадят дръвчета преди началото на състезанието.

За безопасното провеждане на „Планинско Благоевград“ в Благоевград ще следят полицейски служители и медицински екипи.

 

снимки: АСК "ДИАМО"
снимки: АСК "ДИАМО"
снимки: АСК "ДИАМО"
снимки: АСК "ДИАМО"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK