С 40 000 лв. ремонтират детската градина в село Джерман

снимка: infomreja.bg, архив

40 000 лева са заложените пари за ремонт на детската градина в село Джерман тази година. Комисия от Общината предостави подробна количествено-стойностна сметка на кмета инж. Методи Чимев за дейностите, които ще бъдат извършени в сградата.

От строителния отдел са разговаряли с директорката на детската забавачка за належащите ремонти. Цялостна подмяна на дограмата и вратите, измазване и боядисване е заложено за извършване. Основните сигнали от родители до инж. Чимев са за ремонт именно на дограмата, тъй като тя е стара, износена и липсва реална изолация на помещенията.

Сградата е заложена в капиталовите разходи за тази година, но ще стане факт, след като се приеме бюджетът, ако той бъде разглеждан отново. На този етап все още няма отговор с указания от министерство на финансите как се процедира при липсата на приет бюджет от Общински съвет.

Поради тази причина, все още се бави и решението на кмета да върне за преразглеждане решението на ОбС. В новия закон за публичните финанси, който е в сила от 1 януари тази година, няма разписан вариант с неприет бюджет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK