РЗС: Днешният 13 юли ще е фатален не за ВиК асоциацията, а за тези, които 13 години източват УВЕКС

Яне Янев - лидер на РЗС, снимка: Infomreja.bg

Общинските съветници от РЗС в Сандански излязоха с позиция, с която се противопоставят срещу опитите за саботаж на Асоциацията по ВиК.

"Остро и категорично възразяваме няколко купени лица да организират заседание на Общинския съвет с цел излизане от Асоциацията. Подобно заседание би било фарс и груба провокация срещу интересите на град Сандански. В тази връзка призоваваме всички разумно мислещи колеги да не присъстват на днешното нелегитимно заседание и да се разграничат по безспорен начин от схемите на групировката, източваща УВЕКС цели 13 години", заявяват парламентаристите от формацията на Яне Янев. 

Те предупреждават, че ще предприемат всички необходими действия за търсене на наказателна и финансова отговорност от лицата, ощетили общинската хазна в особено големи размери чрез строежи на незаконни ВиК водопроводи и съоръжения. Според тях отказът на община Кресна да се присъедини към ВиК асоциацията е фатална грешка, която трябва да се коригира час по-скоро. 

"Настояваме още на следващото редовно заседание да бъде пусната конкурсна процедура за избор на нов управител на УВЕКС-Сандански. РЗС последователно и безотказно продължава да иска пълна ревизия на общинските дружества. Апелираме кмета Кирил Котев да бъде инициатор на открита обществена дискусия за състоянието и перспективите на града ни във водния сектор. 

Осъждаме всякакви опити за прикриване на цялата истина около корупционния възел, заплитан повече от 10 години в санданското ВиК.Време е нашите съграждани да знаят за кого работят техните водомери и да разберат кой и как краде водата ни за частни ВЕЦ-ове и оранжерии. В заключение е важно да кажем, че днес, 13 юли, ще бъде фатален не за ВиК асоциацията, а за тези, който 13 години източват общинското дружество УВЕКС-Сандански", се казва още в позицията на съветниците от РЗС-Сандански. 

Тя е подписана от Яне Янев, Костадин Станоев, Калин Терзийски, Красимир Станков, Румен Гърчев и Илия Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

ааа12:30 - 13.07.2016
Хахахах, тая магарешка главица отдавна не я бях виждал.Наредиха му постче и му дават пара да "съветва" уж тиквата след като щеше да го уволянва на няколко пъти и има срам да се показва.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK