РЗИ – Кюстендил и общопрактикуващият лекар д-р Станислав Кръстев с отличия от МЗ

Снимки: ОА - Кюстендил

Грамотите и оценката за добрата работа бяха връчени от името на министър Стойчо Кацаров

Отличия за постигнати резултати, активност и професионален ангажимент към имунизационната кампания срещу Ковид-19 получиха на официална церемония днес Регионалната здравна инспекция в Кюстендил и общопрактикуващият лекар д-р Станислав Кръстев. Грамотите и оценката за добрата работа бяха връчени от името на министър Стойчо Кацаров и Министерство на здравеопазването в сградата на Областна администрация – Кюстендил.

„Това е признание за добрата работа, старанието и професионализма на екипите, работещи в имунизационните кабинети към РЗИ – Кюстендил и към д-р Кръстев - най-добре представилият се общопрактикуващ лекар в имунизационната кампания на територията на областта ни. Честито за това, което сте постигнали и за това, което имате като резултати. Благодаря на Министерство на здравеопазването, както и на всички, които участват в имунизационната кампания“, заяви областният управител инж. Александър Пандурски.

Той отново призова жителите на област Кюстендил да преосмислят отношението си към ваксинирането и да направят своя избор, така че да бъдат максимално защитени от коронавирусната инфекция. От името на Министерство на здравеопазването инж. Пандурски връчи грамотата на директора на РЗИ д-р Златко Величков.

Д-р Величков благодари на своя екип за усилията, изказа благодарности към лекарите и към всички, които са ангажирани пряко или косвено във ваксинационната кампания.

„Благодарности към ОД на МВР, РДПБЗН, Гранична полиция, агенция „Митници“, Агенцията по храните, колегите от РЗОК, общопрактикуващите лекари, болниците на територията на област Кюстендил. Благодаря за активната подкрепа, съвместната работа и бързите реакции от страна и на Областна администрация“, заяви д-р Величков.

По негови думи ваксинационната кампания в областта е започнала и върви с добри темпове. До момента са направени 45 160 дози ваксини, а лицата със завършен имунизационен цикъл са 24 121. Като процент, спрямо броя на населението в областта, лицата със завършен цикъл са 20,68%.

„По темп и обхват на имунизация сме на едно от челните места в страната“, заяви директорът на РЗИ – Кюстендил. Д-р Величков връчи грамота на общопрактикуващия лекар д-р Станислав Кръстев, който е поставил най-много дози ваксини от общопрактикуващите лекари в цялата област.

Д-р Кръстев е общопрактикуващ лекар в град Кюстендил и в село Гърляно. Той обясни, че в първите дни от имунизационната кампания е правил по 70 ваксини на ден, а общо досега е имунизирал между 2000 и 3000 души.

Д-р Кръстев благодари сърдечно за връченото отличие и оценката, която е получил от Министерство на здравеопазването. Той сподели също, че се е ваксинирал още в самото начало с „Астра Зенека“ и призова съгражданите си също да се имунизират, за да бъдат защитени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK