РЗИ започна проверка в болницата в Кюстендил заради починалото дете

д-р Христо Кознички, снимки: infomreja.bg

Инспектори от Регионалната здравна инспекция влязоха тази сутрин в кюстендилската многопрофилна болница “Д-р Никола Василев” за проверка по случая със смъртта на 8-годишната Албена Славчева от кв. "Изток".

Лично директорът на РЗИ д-р Христо Кознички е изискал пълни обяснения от страна на шефа на здравното заведение и от лекарката, отказала прием на детето – д-р Къдрева.

“Това е сложен казус. Не мога да се ангажирам със срок на проверката. Не става за ден или два. Лошото е, че когато каруцата се преобърне, едва тогава се задействат нещата. Бог да го прости детенцето”, коментира д-р Кознички.

По думите му ако проверяващите от Регионалната здравна инспекция установят нарушение, могат само да дадат предписание до директора на болницата.

Директорът на РЗОК - Кюстендил д-р Матей Попниколов обясни, че след като детето не е хоспитализирано, касата няма отношение по казуса. “Щом като детенцето е починало в дома си, няма как ние да се намесим”, категоричен бе той.

В смъртния акт на малката Албена е записано, че тя е починала от двустранна пневмония.

Детето издъхна в дома си в нощта срещу понеделник, след като медици от детското отделение в Кюстендил отказали да го приемат.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, информира полицейският директор комисар Елиан Стамболийски.

 

д-р Матей Попниколов

КОМЕНТАРИ

ДАА17:35 - 18.12.2013
Каква проверка ,уволнение ВЕДНАГА!!! И после проверка докато е вътре ще пречи и ще потули всичко!!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//