Ръст на доходите и икономика на по-висока скорост - през новия мандат на Паунов

Снимки: Infomreja.bg

Кметът на Кюстендил се заема с изпълнението на всяка една от поставените задачи

Благодарим за проявената съпричастност към бъдещите решения за Кюстендил. Всеки един от вас, съобразно своите предпочитания, изяви гласа си. Анализирахме всеки детайл, както го направихме във времето на кампанията, наясно сме с ключовите задачи. Екипът ни се бореше с един-единствен опонент и проблем, и това беше безпаричието.

Безпаричието в Кюстендил, което е основният проблем и задача №1 пред нас. Нямахме опоненти на политически терен, единственото, което трябва да преодолеем, е безпаричието и да увеличим доходите“, обяви на първата си пресконференция от новия мандат, кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи Кюстендил има своя облик и през следващите 4 години ще бъде най-успешния мандат – на екипа, на Общинския съвет и на всеки един от жителите на общината.

„Нито един детайл, който сме споделили с вас, не е бил само кампания. Всяка от задачите е реално изпълнима и ние сме запретнали ръкави да свършим необходимото. Не можем да го направим без вас, уважаеми съграждани и скъпи колеги. Промяна на цялостната система за сметосъбиране, това което ни предстои, е облагородяване на междублоковите пространства.

Програмите, върху които ще акцентираме, ще бъдат, за да дадем повече пари на етажните общности и на нашите съграждани в малките населени места, за да могат сами с тези средства да благоустрояват цели зони - разбира се, да се грижат след това за тях“, категоричен беше Паунов.

Той припомни и част от обявените инициативи по време на предизборната си кампания.

Икономическата зона – модерния споделен офис, Коридор №8, новата цена на земеделската продукция – всичко това са приоритети, които няма да бавим и за минута. Още от началото на следващата година ще започнем да оформяме списъка за безплатно лечение на хора с репродуктивни проблеми. Всеки един от фондовете, които сме заложили, ще започнат реализацията си от 1 януари следващата година, заяви още новият стар кмет на Кюстендил.

От своя страна председателят на ОбС- Кюстендил, Михаела Крумова, поздрави кмета Петър Паунов за победата и му пожела успешен нов 4-годишен мандат. „Споделих с вас, че листата ни е много добре балансирана и по предварителни резултати ще бъдем мнозинство. Така се и оказа, имаме пак 19 общински съветници.

Мисля, че можеше да бъде и по-добър резултатът, тъй като има безкрайно много недействителни бюлетини – 4122. Това предопределя, че можеше да имаме поне още 1 или 2-ма общински съветници, но да не бъдем максималисти“, каза и председателят на местния парламент, Михаела Крумова.

По време на първата пресконференция от новия мандат на кмета Кюстендил – Петър Паунов, той получи картина „Старият дувар“ от Светла Лазарова, която му беше подарена от общинския съветник и председател на Читалище „Братство“, Иван Андонов.

„Картината не е случайна, защото нашият град е многовековен. Той е с дълбоки и стари корени и все така да го пазите, г-н Паунов. Да надграждаме и да вървим напред за доброто на нашия град“, обяви още Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK