Руски пътнически самолет с над 220 души се разби в Египет

Снимка: bTV

Руски пътнически самолет се разбил в централната част на Синайския полуостров в Египет. Информацията е потвърдена от кабинета на египетския премиер Шериф Исмаил, съобщава „Ройтерс". Причината все още не е известна.

Пътническият самолет с над 200 пътници е изчезнал при полет над Синайския полуостров в Египет.

По информация от „Ройтерс" и „Ал Арабия" органите за контрол на въздушното движение в Египет са загубили контакт с пътническия самолет малко, след като излетял от Шарм ел-Шейх за Русия.

Отломки от самолета са намерени в централната част на Синайския полуостров, съобщава портал „Йоум7", цитиран от РИА Новости.

Самолетът Еърбъс-321 с номер KGL-9268 е извършвал полет от Шарм ел-Шейх към Санкт Петербург. Повечето пътници са били руски туристи. На борда имало 224 души - 217 пътници и седемчленен екипаж. 17 от пътниците са били деца.

Самолетът се е разбил напълно. Изглежда, че повечето пътници са загинали, по данни от представител на силите за сигурност.

Източници от египетските сили за сигурност информират също, че няма индикации самолетът да е бил свален. В части от полуострова действат ислямистки бунтовници.

Според източник на РИА Новости от Шарм ел-Шейх след излитането пилотът на самолета е поискал промяна на маршрута към летището в Кайро заради технически проблеми. След това връзката е изгубена.

Самолетът е паднал в пуст планински район в централната част на Синайския полуостров малко след разсъмване.

От египетския град Ариш са изпратени 20 линейки за оказване на помощ. Египетските сили за сигурност са отцепили района около катастрофата.

Египетският премиер се среща с министрите и служители по сигурността във връзка с катастрофата. Той е сформирал кризисен комитет.

Руското посолство в Египет е уведомено за катастрофата.

На летище Пулково в Санкт Петербург е създаден център, който да оказва помощ на роднините на пътниците от катастрофиралия самолет.

В медиите междувременно се появиха различни информации относно съдбата на самолета.

РИА Новости съобщи по-рано, че самолет на авиокомпания „Когалимавиа" е загубил връзка с радарите в района на Ларнака, Кипър. Това е станало на 23-ата минута след началото на полета.

Същевременно, началникът на сектор „Авиационни произшествия" информира, цитиран от „Ройтерс", че изчезналият пътнически самолет е напуснал безопасно египетското въздушно пространство и се е свързал с турските органи за контрол на въздушното движение.

„Руската авиокомпания ни каза, че руският самолет, с който ние загубихме контакт, е в безопасност и се е свързал с турските органи за контрол на въздушното движение. В момента минава през турското небе", заяви в свие изявление ръководителят на сектора за въздушни произшествия в Египет. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK