Русия с фантастичен старт на Мондиала

Снимка: Reuters

Русия опроверга всички свои критици и започна победоносно участието си на домакинския Мондиал, след като постигна успех с 5:0 над Саудитска Арабия на "Лужники" в Москва, в откриващия мач на големия форум, пише Gol.bg. По този начин "Сборная" постигна и най-убедителна победа на откриване на световни първенства.

Този мач бе от Група "А" на турнира и с победата си руснаците прекъснаха кошмарната си серия от седем поредни мача без победа в контролите, които бяха част от подготовката на страната за големия форум.

Газински откри за домакините в 12-ата минута, а Черишев удвои аванса на своите в 43-ата минута и предреши всичко в този мач. За класическия резултат бе точен Дзюба в 71-ата минута само секунди след влизането си в игра. В продължението точни бяха Черишев и Головин съответно в 91-ата и 93-ата минути.

Вторият голмайстор за "Сборная" влезе като резерва на мястото на Алан Дзагоев в 23-ата минута, когато последният се контузи неприятно и в крайна сметка не успя да продължи участието си в мача.

След този мач Русия е лидер в групата с 3 точки, а саудитите са последни с 0 точки, а не може да не се отбележи, че соченият за почти сигурен нов играч на Ювентус Александър Головин направи фантастичен двубой днес.

Срещата започна с мудно темпо, но постепенно руснаците поеха инициативата и още в 7-ата минута имаха шанс да стигнат до попадение. Ударът на Самедов от няколко метра обаче бе блокиран.

В 12-ата минута все пак желаното ранно попадение за „Сборная” бе факт, след като Газински засече с глава на далечната греда прекрасно центриране на Головин и откри резултата в полза на домакините.

Минути след това Ал-Муаюф направи феноменално спасяване, след като Смолов отклони една топка към вратата му и спаси сигурно попадение, което щеше да реши почти всичко в мача.

В 23-ата минута руския национален тим получи огромен удар, след като Дзагоев се контузи и бе заменен принудително от Черишев.

Темпото на игра през следващите минути поспадна, а в 35-ата минута Головин направо чудесен пробив и навлезе в противниковото наказателно поле, но падна на тревата. Опита се да си изпроси дузпа, но реферът правилно не даде такава.

В 43-ата минута всичко в този мач приключи за гостите, след като Черишев реализира. Той направи за смях двама защити на противника, а след това с много силен удар от няколко метра матира противниковия страж, а до почивката нямаше повече попадения.

В началото на второто полувреме темпото на игра тотално спадна.

В 55-ата минута Саудитска Арабия можеше да намали, но Ал-Сахлави така и не успя да засече топката във вратата на Акинфеев от близка дистанция и се размина с нея.

През следващите минути саудитите понатиснаха своя противник и създадоха още 2-3 добри атаки от които обаче не излезе нищо кой знае колко опасно.

В 67-ата минута Ал-Муаюф напрви голяма грешка след удар на Зобнин и изпусна топката, но след това Смолов не успя да я довкара в мрежата, а това бе страхотен шанс за руснаците да вкарат трето попадение.

В 71-ата минута Дзюба направи резултата класически само секунди след влизането си в игра, след като по прекрсаен начин засече с глава от близа дистанция топката след още по-прекрасно центриране на Головин.

В продължението Черишев с фантастична тупалка матира противниковия страж, като попадението му със сигурност ще претендира за едно от най-красивите, след като ударът бе от дистанция.

В 93-ата минута Головин пък ознаменува фантастичното си представяне с прекрасен гол от фаул и така оформи крайния резултат.

РУСИЯ – САУДИТСКА АРАБИЯ 5:0

1:0 Газински 12

2:0 Черишев 43

3:0 Дзюба 71

4:0 Черишев 90+1

5:0 Головин 90+3

РУСИЯ: Акинфеев, Фернандес, Кутепов, Игнашевич, Газински, Дзагоев (23 – Черишев), Зобнин, Головин, Жирков, Самедов (65 - Кузяев), Смолов (70 - Дзюба)

САУДИТСКА АРАБИЯ: Ал-Муаюф, Осама Хосави, Омар Хосави, Ал-Бураюк, Ал-Шахрани, Ал-Фураж, Ал-Шехри (74 - Бабхир), Отаиф (65 - Ал-Мувалад), Ал-Джасим, Ал-Досари, Ал-Сахлави (85 - Асери)

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK