Русия: Призивите на САЩ за хуманитарни паузи в Газа са лицемерие

Снимка: iStock

Това се казва в изявление на руското външно министерство

Съединените щати се опитват да наложат ултиматум на делегациите в Съвета за сигурност на ООН да вземат такова решение, което да позволи на Израел да продължи военното прочистване на Ивицата Газа. Всички призиви на Вашингтон за паузи в зоната на близкоизточния конфликт не са подкрепени с необходимите механизми и няма да доведат до спиране на военните действия. Това се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Съединените щати се опитват да наложат ултиматум на делегациите в Съвета за сигурност на ООН такова решение, което да позволи на Израел да продължи военното прочистване на ивицата Газа, силовите нападения на Западния бряг на река Йордан и произволните атаки срещу Ливан и Сирия. За да се отклони вниманието, е възможно да се включи призив за определени паузи, за които не са осигурени необходимите механизми за въвеждане и наблюдение и следователно няма да доведат до спиране на военните действия", посочват от министерството. Това е мястото, където американските хуманитарни жестове свършват, давайки път на поддържането на агресивни антитерористични политики (както беше в случая в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия) и правото на самозащита.

В резултат на това, както посочи дипломатическата служба, въпреки единодушните призиви на представители на ООН за "незабавно хуманитарно прекратяване на огъня, което би сложило край на това нечовешко колективно наказание, страданието на деца, жени и възрастни хора", действията на САЩ на практика пречат на изпълнението на тези разговори.

"Съветът за сигурност на ООН, като основен орган за поддържане на международния мир и сигурност, е призован да вземе съответното решение. Съветът за сигурност обаче все още не може да изпълни прекия си мандат и остава парализиран в резултат на позицията на една страна - Съединените щати", подчерта руското външно министерство. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK