Русия извика на консултации посланиците на страните, които изгониха руски дипломати

Снимка: БГНЕС

Русия извика на консултации във външното си министерство посланиците на страните, които изгониха руски дипломати, съобщи Агенция Франс прес.

До това се стигна, след като Великобритания обвини Русия, че е отговорна за отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия, което Москва отрича.

Лондон експулсира 23 руски дипломати, повече от 25 други страни обявиха в началото на седмицата подобни мерки, в знак на солидарност с Великобритания. 28-те държави-членки на ЕС излязоха с декларация, че са се съгласили, че е много вероятно Русия да е отговорна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март и наредиха изтеглянето на посланика на блока от Москва.

Москва изрази негодуванието си от това и обеща да отговори на тези действия и го направи четвъртък, като изгони 60 американски дипломати и затвори консулството на САЩ в Санкт Петербург. Според репортер на Франс прес в министерството вече са пристигнали посланиците на Великобритания, Франция, Германия, Италия, Литва, Латвия и Чехия, както и някои от посланиците на държави извън ЕС./БГНЕС



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK