Рунд 2: Пеевски и Иванов в задочен конфликт за това кой иска да ходи на избори

Колаж, илюстрация: Infomreja.bg

От вчера започна пререканието с изказването на Пеевски за "мазното турско кафе"

Всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо. Номинациите е много ясно как да се издигат, винаги са се издигали, има си комисии в парламента. Този пасквил, който мумуряндум, както го нарекоха, е направен е просто написан от Христо Иванов. Другите му се подведоха на това нещо, изложиха се, видяха, че всичко е да се глътне държавата. Просто моят приятел Христо обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави, каза съпредседателят на ДПС.

9 месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има. Човекът, който иска да тласне към избори и това цели е моят приятел Христо. Защото той живее с комплекси, изключително големи. Не му се случи да прати генерал Атанасов в пенсия в КС и мечтата му беше да ги обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер, защото той живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси искаш да си имаш нова партийка. Затова се нуждаеш от избори. Човекът, който тласка колеги, да бъда ясен България към избори - човекът се казва Христо Иванов. Видяхте: за едно съм доволен, имаме напредък от вчера, призна си за главния прокурор на неговия, подчертавам антикорупционен фонд, което е негово дете и рожба, с който се рекетират хора, има само избирателни изказвания в него. Всичко се поръчва от Христо Иванов, бипи, мипи, джипи - всичко е на Христо Иванов. През тези ен джи о-та той рекетира държавата, каза Делян Пеевски.

Както виждате ние сме тук, вчера също приемахме закони. Парламентът си работи, а от там нататък, ако някой се откаже да гълта държавата вече е друга тема, но като гледам всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда, и те се подвеждат. Разбирам, че колегите нямат голям политически опит, но просто трябва да се отърсят от неговите номера. Нека да видим какво ще стане. За момента няма никакви разговори, но едно е ясно: тази подкрепа не е просто математически сбор. Ясно е, че ако и трите партии не подкрепят това мнозинство, то не може да съществува по този начин. ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде, но да видим какво правят колегите. Това, което правят не е нормално, заключи Пеевски.

Съпредседателят на ДБ не забави с коментар и отговори на „скрития партньор на ГЕРБ“, както вчера Иванов нарече ДПС:

Пеевски опитва да въвлече всички в скандал по логиката, че пачавра леке не хваща. Господин Пеевски болезнено преживява, че стоте процента контрол, които до сега е свикнал да смята, че му се дължат вече не могат да продължат по тази начин. Той се опитва да въвлече всички в един отвратителен краен скандал по логиката, че пачавра леке не хваща. Има време да си говорим затова кой кои партии е искал да обединява, защото имаше такъв проект наистина, накрая неговия автор ще получи половината от своята партия. Добре и разумно е Бойко Борисов да престане да се крие, партия ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения. Този документ се казва меморандум, защото обобщава неща, които сме обсъждали много месеци. Той е малко библейски тип документ, защото са работили много хора по него. Ще разочаровам господин Пеевски - той няма автор...

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK