Румънец укри 23 000 евро в тайник, хванаха го на "Кулата"

Снимка: АМ "Митници"

В колата бил изграден специално тайник

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха при проверка в района на ГКПП "Кулата" недекларирани 23 000 евро в тайник на влизащ в страната лек автомобил с румънска регистрация.

Автомобилът, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП "Кулата" на 18.01.2020 г., около 14,00 часа, на входящо трасе от Гърция и шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, след като митническите служители установяват при първоначалния оглед подозрителни индикации за манипулация по автомобила. При извършената щателна проверка, митническите служители откриват недекларирани 23 000 евро в различни купюри, укрити в специално изработен тайник под автомобила.

В последващите си обяснения, шофьорът на колата твърдял, че е получил парите от свой приятел в град Солун, който му върнал заем, но е укрил валутата, понеже знаел, че сумата подлежи на деклариране.

Контрабандната валута с левова равностойност 44 984 лева е задържана. Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали C. Т.,  са съставени два акта -  за установеното нарушение на Валутния закон за валутата и по Закона за митниците  - за тайника. За обезпечаване на бъдещи глоби по акта, от него е иззета и сума в размер на 1035 евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk
loading...