Румен Томов: Решихме вместо да даваме пари за заря, да дарим надежда на 11-годишния Деян!

Снимка: Infomreja.bg

Коментарът е предизвикан по повод липсата на заря при откриването на коледния фестивал

Откриването на коледния фестивал и запалването на коледните светлини предизвика разностранни реакции в жителите на Благоевград. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която по думите им щеше да бъде добър завършек на празничната вечер.

Тези негодувания бяха изразени основно в социалните мрежи. Не липсваха и сравнения с миналогодишния празник, организиран от Общината и завършил грандиозно със светлини в небето, което бе и "запазена марка" за предното управление.

Официалната позиция на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов не закъсня.

Според Томов, средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва и ще бъдат пренасочени към много по-значима кауза, каквато е здравето на едно дете.

„Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на община Благоевград ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех. Според моите виждания вместо да инвестираме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства трябва да бъдат дарени от името на общината Благоевград за лечението на  на 11-годишния Деян Апостолов.

Целият коледен фестивал ще премине под надслов: „Добрият дарява надежда“, така че няма нищо по-нормално и логично от това, да се лишим от заря, за да дарим надежда на Деян“, коментира Томов.

Кметът заявява още, че миналата година по повод запалването на коледните светлини в Благоевград, общината е платила 3 500 лева, затова равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

„Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това", подчертава още кметът Румен Томов.

Неслучайно вчера той отправи кратък, но изключително сърцат поздрав от сцената, в който пожела здраве на всички хора!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK