Румен Петков: Резултатите от вота ясно показват, че правителството трябва да подаде оставка

Снимка: АБВ, архив

Резултатите от вота ясно показват, че правителството трябва да подаде оставка. Ние преди година предупреждавахме, че в някои сектори като отбрана, сигурност, здравеопазване и външна политика има провал и последствията са видими в момента. Това заяви в ефира на БТВ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„Мисля, че при такъв „фотофиниш‘“ между ГЕРБ и основния им опонент за балотажа, здравата, моралната позиция, е министър-председателят да подаде оставка. При един такъв резултат няма никакво значение половин процент отгоре или отдолу си в сравнение с опонента си. Защото той е показателен за срива на доверието към мандатоносителя и посочва ясно необходимостта на българския гражданин да бъде дадена възможност да направи нов избор".

Румен Петков коментира и начина, по който е протекла предизборната кампания в контекста на крайните резултати от вота. „Тази кампания имаше много особености. Това беше кампания, в която всъщност социолозите зададоха тона. Всъщност, предварително се предпостави един изборен резултат, фаворизирани бяха двама кандидати и не се състоя политически дебат. Двама от кандидатите се държаха като „Булката беглец“. Истината е, че предложихме най-добрите, най-силните кандидати, за съжаление не се получи“.

По отношение на балотажа Петков заяви: „Ще подходим така, както сме подхождали винаги – принципно. Ще направим вътрешнопартиен референдум, с който ще попитаме нашите членове и симпатизанти, как те виждат своето участие на втори тур. Разговаряхме и с нашите коалиционни партньори и пак казвам, правилният подход е да попитаме членовете и симпатизантите си. Това е почтено от гледна точка на хората, които залагат на нашата кауза и на нашите политики.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK