Румен Арнаудов: Работиш законно, слагат името ти в тефтери

Румен Арнаудов се ръкува с Цветан Цветанов, снимки: infomreja, архив

„Не познавам председателя на Комисията за борба с конфликт на интереси Филип Златанов. През 2011 година заради изпратен до комисията донос от бивш депутат от ГЕРБ, който се бе сработил с партийни опоненти от РЗС, ДПС и Атака, бях извикан за разпит. Разпитваха ме в продължение на 20 минути. Направени ми бяха близо 200 проверки, които установиха, че не съм в конфликт на интереси и че законно фирмата  ми, която прехвърлих на съпругата ми, е получила концесия за добив на гнайс. Защо името ми сега фигурира в този тефтер с отметка „Да се оправи” за мен е голяма загадка”, коментира за ИНФОМРЕЖА кметът на сатовчанското село Плетена Румен Арнаудов.

През 2012 година местният управник спечели 35-годишна концесия за добив на гнайс в землището на община Сатовча. Той обаче е категоричен, че това няма общо с членството му в ГЕРБ. Проучвателната дейност за добива на скалнооблицовъчни материали той започнал още през 2005 година. Едва миналата година започнал реалният добив.

„Хвърлил съм сума пари за проекти, проучвания и какво ли още не, за да работим законно. След като бях избран за кмет, прехвърлих фирмата на съпругата ми и дефакто концесията е на нейно име, а не на мое. За съжаление се оказва, че у нас, за да не те закача никой и да не фигурираш в разни измислени тефтери, трябва да работиш на тъмно и незаконно, както правят тези, дето се занимават с доноси”, допълни Румен Арнаудов.

След скандала с личния тефтер на Филип Златанов, той се зарече да съветва всеки, който иска да прави някакъв бизнес, да го прави незаконно и на тъмно, ако иска да няма проблеми. Кметът бе категоричен, че скоро ще публикува и прословутото досие от Държавна сигурност, с което го атакуват от години.

”Преди демократичните промени вдигнах хората от Плетена на протест, за да си извоюваме в селото работа и поминък. Отидохме да протестираме да ни построят един цех в селото и да подсигурят според повелите на БКП работа на хората. Отидохме в  Благоевград при Лазар Причкапов, нарочиха ме за организатор на народния бунт и ми  отмъстиха с картонче”, връща лентата на времето Румен Арнаудов.

Той допълни, от досието му ще се види, че няма доноси пред тогавашните власти за негови съселяни, нито пък писания срещу държавата. Според него всичко е било скълъпено от ДС, само защото е прескочил низовите партийни секретари и без тяхно знание е завел групата плетенчани да искат работа и поминък от Причкапов.

На въпрос дали познава лично депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова, Арнаудов бе категоричен, че никога не я е виждал на живо.

Както писа ИНФОМРЕЖА, кметът на сатовчанското село Плетена Румен Арнаудов фигурира в личния бележник на шефа на Комисията за борба с конфликт на интереси Филип Златанов. Скандалът гръмна, след като на пресконференция на прокуратурата вчера бяха показани страници от тефтерчето, в което той прилежно си записвал всички задачи, които е получавал - да нанесе "удар!", "да оправи", "да прекрати" конкретни преписки, записвайки не само целта на "удара" и "оправянето", но и поръчителите, търсената крайна цел.

За местния управник в тефтерчето е записано: “Румен Арнаудов да се оправи".

 

Румен Арнаудов се ръкува с Цветан Цветанов, снимки: infomreja, архив
Румен Арнаудов се ръкува с Цветан Цветанов, снимки: infomreja, архив
Румен Арнаудов се ръкува с Цветан Цветанов, снимки: infomreja, архив
Румен Арнаудов се ръкува с Цветан Цветанов, снимки: infomreja, архив
Румен Арнаудов се ръкува с Цветан Цветанов, снимки: infomreja, архив

КОМЕНТАРИ

тръмп14:45 - 17.06.2021
няма действаща фирма р.а.-а.а. фалирала и закрита септемри м. 11 г. как така на 20.07.12г. става концесионер, умряла фирма ще добива 35 г.коментирай този факт твайта мама. ет р.а. с. плетена е фалирала м.8. на2007 г. а на 12. 02. 09 г.получав уто 395- коментирай това сине майчин????? за доживотен затвор си, заедно със прокурорите който те пазят .
САТО16:22 - 27.07.2013
Отговорно молим всеки, който смята информацията по-горе за вярна или пък знае повече подробности да пише тук или на ел. адрес: [email protected] Не пропускайте да напишете точка след sato защото това е най-честа причина писмата да не стигат до нас. САТО е неправителствена организация с регистрация към Министерство на Правосъдието и Културата на РБ, създадена с цел опазване и възстановяване паметници на културата. Всеки ваш сигнал, отговарящ на истината ще бъде разгледан с нужното внимание и проверен на място. Благодарим Ви предварително!
до горния15:49 - 27.07.2013
те бачкат организирано бей/ Кмета Арбен знае за тея работи. итой бедняка мелионер и имал металотърсач и е сабирал тркийски монети - в общинскиет музей са негови. сеедно ги е дарил. секретарката дето клеца на кой е дъщеря а. на Застрахофчика Митко. Той е търговеца на тракийските предмети . Той кочански Емин и Нейзировия от Слащян дето го фанаха с триста антики и е пръв приетел на кмета. Това са организирани престъпници. да ги проверят полицията като организирана престъпна група!!! пазят се единнадруг но нема нищо да им направят а при Башевата влас ептен.
до горнея15:24 - 27.07.2013
А Р.А. да не стока бей - той колко гробове разкопа отгоре а!!!!!!!!!!

FACEBOOK

//