Ротарианци залесяват Лесопарк "Рая" по случай Седмицата на гората

снимки: infomreja.bg

Тазгодишната седмица на гората ще протече под мотото "Гората и ние” и в нея активно ще се включат и членовете на Ротари клуб - Гоце Делчев, съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът на ДГС - Гърмен инж. Денис Шенгов. Ротарианците ще поемат почистването и залесяването с бял бор, смърч, дъб и топола на терени в Лесопарк "Рая".

В Седмицата на гората ще бъдат почистени и залесени и други площи, намиращи се в горския фонд на ДГС - Гърмен, като служители и ръководството на стопанството ще се включат в честванията на 100-годишнината от създаването на ДЛС "Дикчан".

Миналата година по време на Седмицата на гората дванадесетокласници от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Гърмен месец преди абитуриенския бал залесиха с млади борови дръвчета и други видове големи площи в Лесопарк "Рая", като тази година залесяването ще продължат ротарианците, коментира директорът на ДГС - Гърмен инж. Денис Шенгов.

Той обяви, че продължилите почти цяла седмица дъждове са нанесли немалко щети и в горския фонд на държавното стопанство и в момента се извършват ремонти на отнесени пътища и се оценяват пораженията.

Най-значимото събитие за всички лесовъди и за работещите в системата на горите от цялата страна се отбелязва всяка първа седмица на месец април.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

VUZMUTENA ot vas21:32 - 28.03.2013
Te sa kum vsichki, i bi trqbvalo da se triqt za vsichki, da moite kum neq sa takiva, no zashto samo, kogato pluqt neq se trie a za drugite ? tova ne li e podigravka, kato osigurqvate na krasi medien komfort i chadar a za drugite neka si gi psuvat kakto si iskat za tqh ne e tendenciozno prosto taka
до възмутения16:18 - 28.03.2013
защото лошите ви думи са особено тенденциодни .
VUZMUTENA отново11:44 - 28.03.2013
CHAKAM OTGOVOR, ZASHTO SAMO, KOGATO ZA KRASA TERZIEVA IMA LOSHA DUMA SE TRIE VSICHKO, A KOGATO PLUQT PO DRUGITE STATII NOKOI NE TRIE? NE LI E TENDENCIOZNO TOVA?
VUZMUTENA10:46 - 28.03.2013
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!

FACEBOOK