Росен Раденков, председател на ОбС на БСП-Кюстендил, с поздравителен адрес по случай Шипченската епопея

Росен Раденков, снимка: Infomreja.bg

Уважаеми българи, уважаеми съпартийци, уважаеми симпатизанти,

Днес се навършват 140 години от Шипченската епопея.

Българската земя на легендарния връх Шипка, педя по педя е пропита с руска и българска кръв, смесена в едно нерушимо славянско братство завинаги.

Никой не може да изтрие Шипченската епопея от общата ни история. Никога няма да бъдат забравени от народа ни Шипка, Плевен, Батак,Брацигово, Перущица и множеството  изпепелени селища и поругани български майки, както и братската помощ на Русия, която ни спаси от петвековната робия и ни помогна да запазим българщината и своята индентичност.

Днес, когато сме развита цивилизована държава, нека не допускаме никога да се превърнем в бежански център на радикализирани мюсюлмани, център, към който ни тика днешното правителство под режисурата на г-жа Меркел!

Не трябва да допуснем саможертвата на руските войни и българските опълченци да бъде напразна!

В днешните условия ние трябва да дадем своя принос в тази борба. Съвсем наскоро успяхме да обновим политиката на президентската институция с избора на правилния президент, който провежда балансирана политика с подчертано признание на по-големия ни славянски брат - Русия.

Нека да опазим индентичността си чиста и неопетнена като Самарското знаме, както и паметта на героите, защото нашите беловласи опълченци и младите руски войни, оставили белите си кости на връх Шипка, са ярък пример за младото ни поколение, за единството между двата народа, докато свят светува.

В чест на този славен ден нека дълбоко се поклоним на върха, който се извисява над България и поднесем лаврови венци и китка цвете в знак на признателност! 

 

Росен Раденков

Председател на Общинския съвет на БСП-Кюстендил

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d